Sierra Nevada

De Sierra Nevada wordt vaak beschouwd als dé plek om te wandelen in Andalusië. Dit indrukwekkende hooggebergte blijft lang bedekt met sneeuw, zelfs tot laat in het seizoen. Hier bevindt zich ook de Mulhacén, de hoogste bergtop op het vasteland van Spanje.

Geniet van prachtige wandelingen

In de natuur van de Sierra Nevada kun je genieten van verrassende wandelroutes. Tijdens een bergtocht heb je een goede kans om herten, wilde geiten, vale gieren en misschien zelfs slangen te spotten. De wandelmogelijkheden in de Sierra Nevada variëren van eenvoudige, korte routes tot uitdagende meerdaagse tochten naar de hoogste toppen.

Lichte wandelingen

Voor wie op zoek is naar een niet al te zware maar prachtige wandeling in de Sierra Nevada, is hier een aanrader:

Vanaf het dorp Monachil, nabij Granada, kun je een wandeling maken door de kloof van Los Cahorros. Vanaf de parkeerplaats leidt een soms uitdagend pad door een smalle kloof. De echte beloning komt echter na de kloof, wanneer het pad naar een hoger gelegen gebied leidt met uitzicht op een schitterend stuk natuur. Andere goede vertrekpunten voor wandelingen in de Sierra Nevada zijn de dorpen Niquelas, Guadix, Dilar, Lanjaron en Capileira. Al deze dorpen zijn binnen 20 minuten tot een uur te bereiken vanaf de B&B.

 

×
Boeken