Málaga

De dynamische havenstad van Andalusië

Málaga, de op één na grootste stad van West-Andalusië en de hoofdstad van de gelijknamige provincie, is een levendige havenstad met een rijke geschiedenis en een moderne flair. Dankzij de ligging tussen de 'Heuvels van Axarquía' geniet Málaga van een uitstekend klimaat, wat het tot een populaire bestemming voor toeristen maakt.

Rijke geschiedenis

De geschiedenis van Málaga gaat terug tot de tiende eeuw voor Christus, toen de Feniciërs hier een nederzetting stichtten. In de loop der eeuwen werd de stad bewoond door de Grieken, Carthagers, Romeinen, Visigoten en uiteindelijk de Moren in de achtste eeuw. Veel sporen van deze diverse geschiedenis zijn nog steeds zichtbaar in de stad, zoals de verdedigingstorens en het fort Alcazaba de Málaga.

 

Moderne charme

Málaga combineert zijn rijke geschiedenis met moderne faciliteiten. De stad heeft een hippe pier, strandpromenades en vernieuwde chiringuitos waar je kunt genieten van verse sardientjes. Ondanks de moderne ontwikkelingen behoudt Málaga zijn charme met gezellige straatjes en een levendig centrum vol winkels, restaurants en culturele evenementen.

Málaga biedt het beste van twee werelden: een rijke historische achtergrond en moderne, toeristvriendelijke faciliteiten. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, geschiedenis, strand, of gewoon wilt genieten van de Andalusische sfeer, Málaga heeft voor iedereen iets te bieden

×
Boeken