Granada

Een stad van geschiedenis, cultuur en levendigheid

Geen reis naar Andalusië is compleet zonder een bezoek aan het beroemde Alhambra in Granada. Op slechts een half uur rijden van Casa del Patio biedt Granada niet alleen dit prachtige paleiscomplex, maar ook een levendige universiteitsstad vol charme, cultuur en geschiedenis.

Alhambra en Generalife

Dit middeleeuwse paleiscomplex is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Spanje. Het diende als residentie voor de islamitische sultans van de Nasriden-dynastie en is een prachtig voorbeeld van Moorse architectuur met Renaissance-invloeden. Het complex omvat het Alcazaba-fort en het Generalife-paleis met zijn schitterende tuinen en binnenplaatsen. Reserveer je tickets ruim van tevoren, want het Alhambra heeft een dagelijkse bezoekerslimiet van 6.600 personen. Sinds 1984 staan de Alhambra en Generalife op de Werelderfgoedlijst.

Oude Binnenstad en tapas

Granada is een stad vol historische en culturele schatten, van het wereldberoemde Alhambra tot de charmante oude binnenstad en de levendige universiteitssfeer. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, wetenschap, of gewoon wilt genieten van de Andalusische cultuur en gastronomie, Granada heeft voor iedereen iets te bieden.

×
Boeken